Home  De Maashof  Arrangementen  Activiteiten  Recepten  Fotoboek  Prijzen  Rose Art  Artgallery  Contact            |  theeschenkerij  camping

Welkom in de Rozenwereld

De rozendelicatessen zijn ontstaan uit een persoonlijke interesse en doordat er zoveel rozen in Lottum gekweekt worden. 


Het is ontzettend leuk om je te verdiepen in de geschiedenis van rozen die al vele eeuwen in vele beschavingen gebruikt worden om eten en drinken te verfijnen en te versieren. 

Bestellen!Dit heeft geleidt tot het schrijven van een boek met recepten en wetenswaardigheden over rozen. Van eenvoudige basis produkten tot meer verfijnde gerechten. Omdat niet iedereen de beschikking heeft over een rozentuin en bovendien alleen rozen gebruikt mogen worden die niet behandeld zijn met allerlei bestrijdingsmiddelen, zijn we begonnen met het maken van een aantal van deze produkten.

Inmiddels is het eerste boek uitverkocht en is het tweede boek  "De Smaak van de Roos" klaar. De geschiedenis van de roos in de keuken, welke rozen zijn het meest geschikt en tal van recepten staan in dit nieuwe boek. 

De passie voor rozen uit zich o.a. in een aantal rozendelicatessen die we zelf op ambachtelijke wijze maken of speciaal voor ons gemaakt worden. De rozenconfituur, de rozentaart, de rozenbonbons en de rozenwijn zijn daar een voorbeeld van.

 

Agenda 2023

 Elfia: 16 + 17  september 2023 in de Kasteeltuinen Arcen

de veerdiensten Lottum- Arcen
 maandag  t/m vrijdag  07.00 tot 21.00 uur
 zaterdag en zondag van 09.00 tot 21.00 uur.