Home  De Maashof  Arrangementen  Activiteiten  Recepten  Fotoboek  Prijzen  Rose Art  Artgallery  Contact            |  theeschenkerij  camping

Landhuis de Maashof

Direct aan de Maas op een eeuwenoude Romeinse en Middeleeuwse begraafplaats ligt Landhuis de Maashof. Uit vondsten is gebleken dat hier al in de ijzertijd bewoning was. 
De Romeinen hadden er een post langs de Maas. 
Al vanaf ± 1400 is er een veer zoals blijkt uit de archiefstukken.

Het gebied dat toen tot het hertogdom Gelre en Gülick behoorde is vele malen onder andere heerschappij geweest.  Het oude veerhuis werd in 1945 verwoest en mocht niet meer worden opgebouwd. Het duurde tot 1963 voordat het huidige pand op deze plek gerealiseerd werd. In 1998 werd er een muur gebouwd om het huis bij extreme hoogwaterstanden te beschermen tegen de Maas. 

De rozentuin werd aangelegd en het aantal rozen om te kunnen gebruiken voor het maken van de diverse rozenproducten werden uitgebreid.

In 1985 is de huidige camping ontstaan, hoewel er vanaf 1958 al gekampeerd wordt.
De camping is geopend van 1 april tot 1 oktober.

Sinds in 1991 de legendarische Lottumse rozenfeesten nieuw leven werd ingeblazen wordt er op De Maashof gewerkt aan en met rozendelicatessen.
De rozendelicatessen worden op ambachtelijke wijze vervaardigd. De rozenconfituur, de rozentaart, de rozenbonbons en de rozenwijn zijn daar een voorbeeld van.

In 2011 kwam ons tweede boek uit "De Smaak van de Roos" waarin weer een heleboel informatie en recepten staan over en met de roos. Dit boek kunt u bij ons bestellen.


We organiseren regelmatig een speciale activiteit.  Kijk hiervoor op de activiteitenkalender bij rozenwereld.